Ben jij op zoek naar oude kaarten?

Heb jij altijd al een interesse gehad in oude kaarten en ben jij op zoek naar een specifieke landkaart, stedenplattegrond of wereldkaart? Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een prachtige gedetailleerde kaart van jouw geboorteplaats of woonplaats? Dan kan Delftsblaeu jou verder helpen. Als inkoper en verkoper van antieke landkaarten, stadsplattegronden, prenten en boeken komen zij graag met jou in contact als jij oude kaarten wil verkopen of belangstelling hebt voor het kopen van een dergelijk product. Is jouw gewenste kaart moeilijker te vinden, dan helpen zij jou met de zoektocht. Grote kans dat jij dankzij Delftsblaeu aan jouw favoriete oude kaarten komt.

De zoektocht naar oude kaarten

Aad van Elsen, de eigenaar van Delftsblaeu heeft in de tropen gewerkt, gewoond en veel gereisd. Door zijn passie voor en zijn ervaring met reizen kan hij goed begrijpen hoe lastig het voor ontdekkingsreizigers moet zijn geweest om oude kaarten te vervaardigen, zonder de hulp van internet en satellietbeelden.

Hoewel landkaarten tegenwoordig geen vereiste meer zijn om bij je te hebben tijdens verre reizen, zijn die uitgewerkte oude kaarten toch een fraai gezicht. Ze worden door veel mensen dan ook gezien als kunst. De kaarten zijn met zoveel aandacht gemaakt, dat is voor Aad van Elsen het meer bewonderenswaardige aspect van deze objecten. Al sinds zijn studententijd heeft hij interesse in oude kaarten en prenten na zijn pensionering had hij eindelijk de tijd om het professioneler aan te pakken en is hij kaarten gaan verzamelen en vervolgens een webwinkel gestart met voornamelijk kaarten en prenten van Delft, Zuid-Holland en heel Nederland. Ook verkoopt hij boeken met informatie over de geschiedenis van Nederland en Nederlandse provincies, steden en dorpen. In de webshop worden ook overige kaarten verkocht, van andere gebieden. Deze kaarten komen dan via een omweg terecht bij Aad.

Bij Delftsblaeu bestaat er de mogelijkheid om kaarten te lenen of te huren maar je kunt ook zoekopdrachten plaatsen. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar specifieke oude kaarten of prenten maar weet je niet waar je deze kunt vinden? Dan kun je Aad inschakelen om met de juiste diensten en met behulp van zijn uitgebreide netwerk de gewenste kaarten op te sporen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Wereldkaarten;
  • Stadsplattegronden;
  • Prenten;
  • Landkaarten;
  • Boeken.

Jouw favoriete, oude kaarten vinden?

Wij hopen dat wij iets voor jou kunnen betekenen in de aanschaf of zoektocht naar oude kaarten. Ben je op zoek naar een specifieke kaart? Laat het ons weten! Wij zoeken graag met je mee en werken op basis van “no cure no pay”. Kijk in onze webshop voor ons aanbod van oude kaarten of doe een aanvraag voor het opsporen van een kaart. Neem voor vragen of meer informatie contact met ons op!

Neem contact op! Naar de webshop